Cicle DansaFolk 2015 de l’ASCornellà


Divendres 24 de juliol a les 22 h – Batec de Festa

20150724-2200-CastellDeCornellà-DansaFolk-CoblaMaricelCobla Maricel

És una formació Sitgetana que neix a partir de la suma de joves talents i músics amb una dilatada trajectòria dins del món sardanista. Des de la seva primera aparacició, un 25 de desembre de 2008, fins a l’actualitat, l’han dirigida prestigioses batutes com els mestres Jordi León, Xavier Pagès, Joan Jordi Beumala, Joan Josep Blay, Jaume Vilà i Jordi Paulí. Compta amb un important bagatge musical en quant a la participació en ballades, aplecs i concerts.

L’any 2014, en commemoració dels actes del Tricentari (1714-2014), rep l’encàrrec de la Generalitat de Catalunya d’interpretar el concert; “El so del setge”.

20150724-2200-CastellDeCornellà-DansaFolk-CarlesSantiago

Carles Santiago

De ben petit inicià estudis de solfeig i acordió a Barcelona fent harmonia de forma autodidacta, compartida amb els estudis a l’Escola Industrial de Barcelona.

Les seves primeres experiències musicals foren com a cantautor, compartint actuacions amb Pere Tàpies, Lluís Llach, Teresa Rebull, Joan Manuel Serrat… Més endavant començà a ballar sardanes i a interessar-se pel món de la cobla.

Ha estat durant molts anys director musical i pianista de l’Esbart de Cornellà i component de la Junta de l’Agrupació Sardanista de Cornellà.

La seva tasca més destacada en el món de la sardana, ha estat sens dubte la fundació de la cobla Ciutat de Cornellà, de la qual n’ha estat director musical.

Enguany, en el certamen de La Sardana de l’Any 2014, la seva sardana “Estimar és el camí” ha resultat guanyadora.

20150724-2200-CastellDeCornellà-DansaFolk-EsbartDeCornella

Esbart de Cornellà

L’Esbart de Cornellà és una secció de l’Agrupació Sardanista de Cornellà que des del 1976 té com a objectiu el fer vives i mantenir les danses que formen el patrimoni folklòric dels Països Catalans, i així com també de divulgar les danses de nova creació coreografiades per reconeguts folkloristes i coreògrafs, elaborades sobre la base dels punts, evolucions i elements propis de les danses del nostre país.

Tanmateix, tota aquesta tasca no seria possible sense les persones, i principalment amb la força dels dansaires, les quals treballen altruistament per la difusió i conservació de les danses del nostre país.

Dissabte 25 de juliol a les 19 h – “Manel Pas a Pas” & “Balneari”

20150725-1900-CastellDeCornellà-DansaFolk-EsbartFontcoberta

Esbart Fontcoberta de Banyoles

L’Esbart “Fontcoberta” es va fundar l’any 1981.

Han actual per molts indrets de la geografia catalana i espanyola així com per Europa i Amèrica del Sud.

Els primers quinze anys han estat una manifestació continuada de reservar les danses tradicionals de casa nostra, sense deixar d’afegir-ne de noves. Actualment estan ampliant el seu repertori amb músiques i danses més actuals perquè cada actuació sigui una mostra de l’ahir i de l’avui del nostre folklore.

L’actuació constarà de dues parts. La primera es ballarà fragments de l’espectacle “Manel, pas a pas”, un conjunt de danses coreografiades per Eduard Ventura amb música de sardanes de Manel Saderra.

La segona part es representarà un espectacle coreografiat per Leo Quintana, “Balneari”, el qual recrea el que era un dia a l’entorn d’un balneari on s’hi congregava la gent de Banyoles, la mainada, les minyones del balneari i els turistes de Barcelona. A través del vestuari i la forma de ser dels personatge es poden observar les diferències entre la gent del poble i la gent de ciutat.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s